БИБЛИОТЕКА

Народна књижница (библиотека)  са скромних 75 књига формирана је школске 1947/1948. године.  Званично, као школска библиотека, регистрована је 1996. године.

Данас, наша библиотека броји око 11.800 наслова подељених на три библиотеке, у три осморазредне школе:   Вранешима, Грачацу и Подунавцима.  Фонд библиотеке чине: лектире за основну школу, дечја књижевност, класична књижевност, стручна и научна литература.

Сваimg_1098ке године, фонд библиотеке се обнавља скромном куповином нових издања и акцијом “Књига на поклон библиотеци”,  коју библиотека сваке године организује у току месеца октобра када ученици, родитељи ученика и наставници школе могу   библиотеци да поклоне књигу.

У последњих пар година фонд библиотеке је нешто богатији  захваљујући Министарству Просвете које  је крајем године издвојило средства за набавку лектира и других књига  за најмлађе кориснике школске библиотеке.

Тренутно, наша библиотека је  место где се ученици окупљају да проведу слободно време у паузи између часова, позајме књигу, добију препоруке за читање, размене утиске о прочитаним књигама,  раде групне радове, припремају презентације и  користе  интернет  за  потребе наставе и учења.

 Библиотека је место где ученици школе увек могу добити помоћ у проналажењу информација које су им потребне, као и подршку за реализацију различитих идеја које ће им користити у учењу даљем и напредовању.

О НОВИМ ИЗДАЊИМА У БИБЛИОТЕЦИ ПОГЕДАЈТЕ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ:

НАЈНОВИЈЕ КЊИГЕ 

 АКТИВНОСТИ У БИБЛИОТЕЦИ 

 КОРИСНИ ЛИНКОВИ

СРПСКА ДЕЧИЈА ДИГИТАЛНА БИБЛИОТЕКА

INTERNATIONAL CHILDREN’S DIGITAL LIBRARY   

2

A group of diverse children reading a book.