СТВАРАЛАШТВОМ ПРОТИВ КОРОНЕ

На страници су представљени радови наших ученика, у изолацији, за време пандемије. Ова страница  је доказ да нема вируса који младе ствараоце може да заустави.

Дан планете Земље  22.  април 

Пре тачно педесет година почео је да се обележава Дан планете Земље.

Сваког 22. априла активисти разним активностима, маршевима и догађајима широм света обележавају њен дан и скрећу пажњу јавности на то колико је важно штитити планету и колико је сваки човек битан у томе. Провери своје знање тако што ћеш решити квиз BBC News-a на ову тему.

 

BBC News- КВИЗ Колико знаш о планети Земљи

Христос Васкрсe ! 

Милош Бачевац III 1

               

 

Уплашила сам се

    Сви људи се, ту и тамо, уплаше нечега.Страх је осећај који су сви људи осетили бар једном у свом животу. Тако и ја. Често се уплашим. То обично траје кратко, али страх о коме пишем и даље траје.

     Тај старх је била вест о појављивању вируса  Covid-19 у Србији. Тај страх расте са сваком новозараженом особом. Тај страх није што се ја плашим да се не заразим, него због моје породице , а поготову се плашим за баку и деку. Често покушам да се развеселим,  али свака мисао да се вирус приближава,  још више ме уплаши. Родитељи ме убеђују да ово неће трајати вечно  и да  не треба да мислим на то, и то ме охрабрује.

  Сваки страх прође а и ово ће проћи само треба  да останемо  фокусирани и да будемо дисциплиновани.

    Остани код куће!       Смиљана Марковић  III1

Како ја замишљам Корону, и како бих  „средио/ла“

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ!