О ШКОЛИ

 Школа у Вранешима

Давне 1913. године школа је првиslika-skole-u-vranesima пут добила дозволу за рад.  Настава се одвијала у општинској згради, адаптираној за потребе школе. Први учитељ у Вранешима био је Љубо Ђукаловић. Данас, Основна школа „Бранко Радичевић“ Вранеши, у свом саставу има три осморазредне школе (Вранеши, Грачац и Подунавци) и две четвороразредне (Доњи Грачац и Отроци).

    Школа у Подунавцимаskola-podunavci

Основна Школа у Подунавцима отворена је 1923. године у приватној кући. Милош Симић био је први учитељ. До 1970. године школа је била четвороразредна, а када је припојена школи у Вранешима имала је и пети.

 

skola-srednji-gracac

Школа у Грачацу

Школа у Грачацу почела је са радом давне 1818. године. До 1889/90. била је то углавном мушка школа. Први учитељ био је Глиголије Гавриловић. Ова школа постаје осморазредна 1962. године.

 

Школа у Доњем Грачацуdonji-gracac

Иницијатива за изградњу школе у Доњем Грачацу покренута је давне 1928. године хуманим гестом Адама и Станојке Николић који су дали плац за изградњу школске зграде. Први учитељи били су Момчило и Бисерка Баралић.

                      slika-skole-u-otrocima                                     Школа у Отроцима 

У старој општинској згради 1930. године у Отроцима је основана прва школа у овом месту. Први учитељ била је Загорка Вукосављевић. Акцијом мештана школа је реновирана 1968/1969. године.